POLONIA ȘTIINȚIFICĂ: Pistă pentru bicicliști, care luminează pe timpul nopții


Bicicleta este fără nicio urmă de îndoială una dintre cele mai populare şi în acelaşi timp eco mijloace de transport din lume.
Dar, cei care merg pe bicicletă ştiu foarte bine că de multe ori acest sport practicat după ce se lasă întunericul poate fi foarte riscant. Tocmai de aceea, recent,  Polonia a inaugurat o pistă pentru bicicliști care arată fantastic și este “eco-friendly”. Pista luminată  se găsește în nordul Poloniei, în zona Lidzbark Warminski, si a fost creată de TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o.. Pista este făcută dintr-un material sintetic care generează lumină până la 10 ore, aceasta luminând cu ajutorul energiei solare.
Drept sursă de inspirație a fost proiectul realizat de Studio Roosegaarde,

Starry Night biciclete Lane, implementat în Olanda, însă tehnologia este destul de diferită, întrucât pentru versiunea olandeză sunt folosite LED-uri, în timp ce această pistă din Polonia depinde 100% de energia solară. Pentru moment, pista pentru biciclete din nordul Poloniei este în faza de testare, dar sperăm că ideea va fi pusă în aplicare și în alte țări, în viitorul apropiat, inclusiv și în Moldova. De ce nu?Sursa: boredpanda.comomofon.com; realitatea.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s