Festivalul etniilor, ediţia a X-a, 2010


La data de 19 septembrie 2010, biblioteca de cultură şi literatură polonă «A. Mickiewicz», a participat cu o expoziţe de carte polonă la Festivalul etniilor, ediţia a X-a.
Pe «strada polonă», societăţile polone din Chişinău:« Polska Wiosna w Moldawii»,«Liga femeilor polone», Uniunea Tineretului polon»,societatea «Odrodzienie» au prezentat la expoziţii: cărţi, reviste, fotografii, lucruri de mîină, lucruri de artizanat etc..
Materiale promoţionale, cărţi, fotografii, diplome primite pe parcursul anilor pentru activitatea de promovare a culturii polone în Moldova, păpuşi în straie naţionale polone — toate acestea avînd ca scop să arate preocupările şi cultura polonezilor din Moldova.
Biblioteca la rîndul său a prezentat cărţile pentru studierea limbii polone. Expoziţia bibliotecii a fost vizitată de mulţi cetăţeni, elevi, de cititorii bibliotecii.
Printre oaspeţii de onoare numim Preşedintele Parlamentului – Mihai Ghimpu şi noul Ambasador al Poloniei – Bogumil Luft cu familia, precum şi angajaţii Ambasadei şi Consulatului Poloniei din Chişinău.
Au fost interesaţi de bibliotecă şi tinerii profesori de limbă polonă: Kamila Wielgor (USM) şi Jaroslaw Kurp (ULIM), care au planificat deja şi o vizită la bibliotecă împreună cu studenţii săi de la facultatea de limbi străine.
Participarea la Festivalul etniilor ne-a permis să ne promovăm biblioteca şi colecţia de carte polonă şi să repartizăm circa 50 cărţi de vizită.
Rămînem în aşteptarea noilor utilizatori care vor să afle ceva nou despre Polonia ţară, despre oamenii de aici, despre cultura şi literatura ei.

Ecaterina Nedzelschi, şef filiala polonă «A. Mickiewicz»
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s