Bucătăria polonă: Shake cu ciocolată şi căpşuni


MUS CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI (Shake cu ciocolată şi căpşuni)

Aceste fructe cu o formă aparte, de inimă, sunt pline de gust şi îţi oferă mai mult decât o aromă dulce. Iată câteva motive datorită cărora căpşunile ne fac atât de mult bine: ajută la arderea grăsimilor stocate, îmbunătăţesc sănătatea ochilor, sunt sărace în calorii, ţin ridurile la distanţă, reglementează circulaţia sanguină, ş.a
Şi dacă tot a venit timpul căpşunilor, atunci să le consumăm din plin, indiferent sub ce formă. Astăzi o să vă prezentăm o reţetă de băutură cu căpşuni pe care o pregătesc polonezii foarte des.
Aceast timp de băutără, este un desert foarte gustos, uşor de preparat şi plin de vitamine.
 
Ingrediente:
O tabletă de ciocolată neagră
0,5 kg căpşuni proaspete
4 ouă
Un pic de sare
 
Mod de preparare:
Ciocolata se fărâmă bucăţi şi se topeşte într-o baie de aburi, apoi se lasă să se răcească.
Ouăle se sparg şi se separă gălbenuşul de albuş. Albuşurile se bat foarte bine cu praful de sare, până devine o masă rigidă, iar gălbenuşurile se amestecă cu ciocolată topită. Peste ciocolată şi gălbenuşuri, se amestecă albuşul şi se mixează energic până obţinem o masă consistentă. Căpşunile proaspete se spală bine se mixează şi ele, după care se amestecă în compoziţia noastră. Se toarnă în pahare mari din sticlă, se decorează cu frunzuliţe şi se dă la frigider pentru 1,5 ore.                                                                             
Savuraţi băuturi delicioase!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s