Festivalul „Primăvara Poloneză în Moldova”


În ziua de 17 mai 2014, la Chişinău, în incinta centrului cultural „Ginta Latină” se va desfăşura cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului „Primăvara poloneză în Moldova”. Evenimentul este organizat de Organizaţia Obştească „Primăvara poloneză în Moldova”, cu sprijinul Ambasadei Republicii Polonia la Chişinău. 

Acesta este cel mai mare eveniment cultural al diasporei poloneze. Festivalul anual a devenit deja o tradiţie în Republica Moldova şi nu este doar o prezentare a talentelor artistice, dar şi o deosebită ocazie de a face cunoştinţă cu Polonia modernă, cultura şi tradiţiile acestei ţări.
Evenimentul în cauză reprezintă cartea de vizită a diasporei poloneze din ţara noastră şi are drept scop popularizarea realizărilor polonezilor din zonele compact populate din nordul ţării, precum şi din mun. Chişinău.
În foaierul instituţiei-gazdă, „Ginta Latină”, va fi vernisată şi o expoziţie de artă, obiecte de artizanat şi publicaţii poloneze. 
Biblioteca de cultură şi literatură polonă «A. Mickiewicz», va participa şi ea cu o bogată expoziţie de cărţi polone din diverse domenii: istorie, cultură, artă, geografie etc..
De asemenea, oaspeţii vor avea ocazia să asculte şi un concert minunat de muzică, dans, care reflectă cultura muzicală şi tradiţiile poporului polonez.

Oaspeţi de onoare ai evenimentului: Prima Doamnă a Republicii Polonia, Anna Komorowska şi Prima Doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti.

Intrare liberă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s