POLONEZII ÎN CĂRŢI: Mihail Drumeş "Invitaţia la vals"


…În orice caz numai dragostea şi creaţia fac viaţa vrednică de a fi traită şi, totodată, de a fi părăsită fără regret…


Acest roman spune povestea de dragoste a doi studenţi, Tudor şi Micaela, care trăiesc sentimentul iubirii cu inocenţă, cu emoţie, dar şi cu mari frământări. Evoluţia pasiunii lor este, de fapt, istoria maturizării celor doi tineri, o istorie care din momentul apariţiei cărţii şi până astăzi, nu a încetat nicio clipă să-şi impresioneze cititorii. 
În roman o întâlnim şi pe Wally, o tânără ploneză care îl simpatizează pe Tudor, eroul nostru.

Am dansat cu una  dintre ele (două prietene, colege la facultatea de Drept), când a venit rândul celei de-a doua, s-a ivit poloneza, care ne-a stricat planurile.

După ce am condus-o corect la loc, m-am amestecat în mulţime, căutând poloneza care mă atrăgea ca un magnet. Ea văzând că sunt liber, îşi părăsi brusc partenerul şi alergă în braţele mele.
         Cu cine dansate? M-a întrebat, iscodită pesemne de o uşoare gelozie.
         O colegă… de la Litere. Nicinu ştiu cum o cheamă, i-am răspuns afectând nepăsarea.

Poloneza n-a mai stăruit cu întrebările(probabil, se temea de brunetă) şi ne-am  avântat din nou în vârtejul dansului. O strângeam cu putere la piept şi ea, sesizându-mă, se lipea tot mai mult de mine, strivindu-şi sânii mici. Mi-a şoptit, într-o românească fermecător de stâlcită, închizând ochii, ca-n extaz:         Chit vrei se ameţeşti la mine în noaptea asta!         Şi eu, Wally, la fel!Fără altă explicaţie(nutream, se vede, aceeaşi dorinţă), ne-am strecurat la garderobă, iar de acolo, în stradă. După o oră de hoinăreală pe străzile pustii, am nimerit într-un local de noapte periferic, unde am încins o petrecere, în doi, până dimineaţă…  

… Şi la opt şi jumătate seara, poloneza îmbrăcată într-o toaletă superbă (adică mai mult dezbrăcată), îşi făcea apariţia în loja Operei, alături de mine. Câteva sute de ochi încremeniră privirile asupra ei. Era frumoasă, exotică, decorativă, pretutindeni stârnea admiraţie. 

 Recomandăm să citiţi cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s