Bucătăria polonă: Sărățele poloneze


Pentru toți cei care s-au săturat de dulciuri în weekend, propunem să încerce sărăţelele53bda947eecb6 poloneze cu susan. Dar să știți, dragilor, că va trebui neaparăt să faceţi porţie dublă, pentru că prima tavă dispare în primele secunde.

Deci, iată ingredientele necesare:

125 g. unt
125 g. făină
125 g. piure de cartofi
2-3 ouă
1-2 linguri semințe de susan (mac sau chimen)

Mod de preparare:
Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Apoi, se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se obţine un aluat moale. Se înfăşoară în folie alimentară şi se lasă la frigider timp de o oră. Dacă după ce s-a scos de la rece este cam lipicios, se adaugă puţină făină şi se mai frământă puţin. Aluatul se întinde subţire pe blatul presărat cu făină,se unge cu ouăle bătute, se presară cu seminte de susan, mac sau chimen, după preferinţă, apoi se taie în fâşii înguste de aproximativ 1 cm. Fâşiile astfel obţinute, se pun pe hârtie de copt şi se coc în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10 minute, până se rumenesc. Se servesc calde.

Poftă mare!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s