BUCĂTĂRIA POLONĂ: Smalec


Probabil acest produs rustic – grăsimea, obținută din topirea slăninii și amestecată cu STA44650jumări, este singurul fel de mâncare care se găsește atât în bucătăria poloneză, cât și în
cea ucraineană. Grăsimea se unge pe pâine și de obicei în restaurantele poloneze este comandat ca și gustare. Trebuie să spunem că acest fel e pentru amatori, din acest motiv, într-un alt bol, de regulă servesc fie unt, fie cremă de brânză.

Însă polonezii mănâncă astfel de grăsime foarte des, iar la târguri, lângă masa cu tartinele cu grăsime, mereu e multă lume. De asemenea, în această untură, smalec (se pronunta smaletz),  se mai adaugă usturoi, bucăți mici de jumări, verdeață, iar dacă adaugi peste tartină și câteva felii de castravete murat, atunci se topesc în gură. Se servește pe pâine de secară ori din făina integrală și cu bere.

Sursa: trip-point.ru;

Sursa foto: 2.bp.blogspot; files.visit-poland

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s