Să vorbim despre…designul polonez


vice_clock_postit_single
Seria ceasurilor Vice Clock,  de Bartosz Mucha

Despre designul polonez se vorbește tot mai des în ultimul timp: el a devenit unul dintre produsele de export datorită căruia Polonia este cunoscută în întreaga lume.
Dar designul nu este doar expoziții, premii și publicații. Acestea, sunt în primul rând lucrurile pe care le folosim în fiecare zi – începând cu ceasul deșteptător și terminând cu lampa de noapte.
Ziua începe cu sunetul ceasului deșteptător, cu mirosul de cafea, din ceașca pe care o ținem în mâini. Seria ceasurilor Vice Clock, creată de Bartosz Mucha, se distinge prin multifuncționalitate și umor. Aceste ceasuri pot, nu doar să măsoare timpul, dar și să servească drept suport pentru foi de notițe, dar și ca spărgător de nuci.

serwis ina 2
Setul Ina de Lubomir Tomaszewski

Nu contează ce versiune a ceasului alegeți – din lemn, sau nu: oricum el vă va oferi un început de zi minunat.
Unii oameni preferă să-și bea cafeau din cana preferată, alții dintr-o ceașcă rafinată sau una valoroasă de porţelan. Designul polonez al seturilor de cești de cafea are o istorie lungă: este suficient să ne amintim de vestitul setul Ina de Lubomir Tomaszewski, pentru Fabrica de porțelan Ćmielów. Aceste vechi piese de porțelan, au cainspirat-o pe Natalia Gruszecka, din studioul Ende, să creeze seria de cești tête-à-tête, sub formă de cap de om. Jucându-se cu materiale și culori, Ende oferă diverse variante: cești cu mânere aurite sau argintate, sau monocromatice, albe și negre, mai mari, mai mici. Albă cu aur – e cea mai delicată: fragilă și strălucitoare – ea face ritualul de dimineață deosebit de confortabil. Cana Breakup, a studioului Robot, rezolvă cu abilitate problema de preparare a ceaiului în pachețele, care tind să cadă în cană tocmai în momentul când turnați apa fiartă. O gaură specială permite să agați firul pachețelului și în același timp decorează și produsul.

t
Cana Breakup

La maeștrii polonezi poți găsi multe exemple de design interesant și al spațiului de lucru. Dacă zicem scaune de conferințe, ca o soluție originală de culoare, iese în evidență colecția Zoo a lui Paul Brooks dezvoltată pentru marca Profim. În oficiu, sau în sala de conferințe, aceste scaune pot fi aranjate în orice ordine.

În foaier sau în sala de așteptare, neapărat trebuie să apară scaunul fotoliu Packman, a lui Tomasz Augustyniak. În acest fotoliu ne putem separa de restul spațiului, însă fără a pierde complet modul de interacțiune cu ceilalți. Mesele, la fel sunt diverse. Pe lângă masa obișnuită, există și măsuța de cafea, ce indicăgrobelny pawel prace 2_7088257 un spațiu pentru o interacțiune mai strânsă. Una dintre cele mai interesante interpretări ale acestui tip de mobilier ne propune Pawel Grobelny cu modelul Sur le Fil. Aceasta este o masă acrobată. Tăiată în trei locuri, suprafața de lemn, suprafața de lemn, se poate deplasa pe suportul din aluminiu. Dacă suprafața stă chiar pe margine, atunci pare că aproape cade, balansând pe o fundație minimalistă.

Rămâne să descoperim și multe alte minuni ale designului polonez.

Sursa: culture.pl

Sursa foto: api.culture.pl

Un gând despre „Să vorbim despre…designul polonez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s