Un serviciu inovativ în Polonia: serviciul de livrare a bancomatului.


O bancă din Polonia a venit cu o idee neobişnuită, menită să-i aducă pe clienţi mai aproape de bancomatele sale. Inspiraţi probabil de modelul livrărilor la domiciliu din industria alimentară, polonezii de la Idea Bank au echipat patru modele electrice BMW i3 cu un bancomat. Ei au modificat automobilele, astfel încât echipamentul necesar este încorporat în bancheta din spate a maşinii. 
Ideea corespunde tendinţei, care câştigă rapid popularitate, de a oferi alternativă mobilă și confortabilă la serviciile tradiționale, care a devenit cunoscută sub numele de „economie la cerere.”
Noi – suntem o parte a tendinţei în afaceri, care v-ar ajuta să economisiţi timp, – a declarat Jarosław Augustyniak, Preşedintele Consiliului de Administraţie. – Noi nu cheltuim bani, investind în sucursalele băncii. Dar investim mult în soluţii mobile.
Idea Bank, mBank şi alţi concurenţi a creditorilor majori, au transformat sectorul bancar în unul dintre cele mai inovatoare din lume. Astfel au luat naştere primele bancomate mobile din lume, gata să se deplaseze acolo unde clienţii au nevoie de bani lichizi. Poate că sună ciudat, dar polonezii vor să câștige și mai mulți clienți prin intermediul acestui serviciu și să-i apropie pe cei deja existenți.
Pentru a putea folosi serviciul de livrare a bancomatului la domiciliu sau în orice alt punct al oraşului Varşovia, clienţii trebuie să dispună de o aplicaţie, botezată Money Collection, disponibilă pentru utilizatorii de iOS şi Android.
Capitala Poloniei este doar punctul de plecare al acestui program. Dacă reacţiile publicului sunt bune, Idea Bank plănuieşte să extindă serviciul şi în alte oraşe.
Dominik Fajbusiewicz, membru în consiliul director al Idea Bank, spune că vehiculele se află deja pe străzile din Varșovia, iar dacă proiectul va avea succes atunci acesta va fi extins în toată Polonia. 
Costul fiecărui este de aproximativ 8 milioane de zloți (2,1 milioane de dolari). 

Sursa: vedomosti.ru; gandul.infoauto-bild.ro; automarket.ro

Lasă un comentariu